Bülent Arınç istifasının ardından yeniden konuştu. Çileden Çıkaracak sözler söyledi.

Bülent Arınç istifasının ardından yeniden konuştu. Çileden Çıkaracak sözler söyledi.

Demirtaş serbest bırakılmalı . Osman Kavala neden tutuklu hâlâ anlamış değilim" sözleri sonrası gelen tepkilerinin ardından istifa eden Bülent Arınç'tan yeni açıklamalar geldi.

AKP'nin en çok tartışılan adamı olan Bülent Arınç yine konuştu . Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi iken, "Selahattin Demirtaş tutuksuz yargılanmalı. Osman Kavala neden tutuklu hâlâ anlamış değilim" sözlerine yoğun bir tepki gelmiş ve bu tepkiler sonrası istifa etmişti. İstifası da olay olan Bülent Arınç'tan yeni açıklamalar geldi.

Bülent Arınç, yaptığı açıklamada şunları kaydetti "Her zaman olduğu gibi hukuka bağlı dürüst ilkeli cesur bir siyasetçi olarak doğruları savunmaya kararlıyım" Sözlerimin arkasındayım


 ARINÇ'A GÖRE 'SÖZLERİ VİCDANLARDA KARŞILIK BULMUŞ'


Gündeme bomba gibi oturan istifanın ardından konuşan : Bülent Arınç, yapmış olduğu yeni açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Habertürk Tv'de yaptığım konuşma sebebiyle yüzlerce dostumdan samimi duygularını ifade eden desteklerini ve dualarını bildiren mesajlar aldım. Bazılarıyla telefonda görüşüm. Beni onurlandıran bu mesajlardan dolayı hepinize teşekkür ederim. Bana verilen bu destek sözlerimin vicdanlarda karşılık bulduğunu göstermektedir. Her zaman olduğu gibi hukuka bağlı dürüst ilkeli cesur bir siyasetçi olarak doğruları savunmaya kararlıyım."

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arınç'ın açıklamalarına, "Bunları söyleyen benim yol arkadaşım olamaz" diyerek yanıt verince Arınç, "rencide oldum" diyerek istifa etmişti.

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.