Kuru ve kararan dirsekler için saray kadınlarının kullandığı doğal çözümler

Kuru ve kararan dirsekler için saray kadınlarının kullandığı doğal çözümler

Yazın giyilen giysilerin çoğunda göz önünde olan dirsekler kuru ve kararmış şekilde görününce tüm güzelliğimiz yok oluyor. İşte kuru ve kararan dirsekler için saray kadınlarının kullandığı doğal çözümler

Yaz geldiğinde ve kısa kollu giysilerin zamanı geldiğinde, hepimiz dikkatimizi kollara çeviriyoruz. Doğru egzersizlerle savaşabileceğimiz nefret dolu jöle etkisi, dirsekleri ihmal etmemize neden olmamalı. Aslında dirsekler çatlamış ve hatta daha koyu renkli olabilir. Bu, A vitamini eksikliği gibi çok farklı nedenlere bağlıdır. Bu yazımızda kuru ve kararan dirseklerin nedenlerini araştırmayacağız sadece estetik açıdan bazı doğal çareleri önereceğiz!

KURU VE KARARAN DİRSEKLER İÇİN SARAY KADINLARININ KULLANDIĞI DOĞAL ÇÖZÜMLER

Kuru cilt, uygun hidrasyon eksikliğinin bir işaretidir. Grimsi renk, ölü hücrelerin birikmesiyle cildin kalınlaşmasından kaynaklanır. Doğal ürünlerin veya ilaçların uygulanmasına geçmeden önce çok hassas bir peeling ile devam etmeliyiz. Elbette cilde uygulanacak her üründe olduğu gibi küçük bir alerji testi yapılması önerilir. Sadece kola az miktarda ürün uygulayın ve tepki gösterip göstermediğini kontrol edin. Daha sonra uygulamaya geçebiliriz.

DİRSEKLER İÇİN PEELİNG TARİFİ
Dirseklerde çatlak varsa, kuru cildi temizleyen kese çok hassas olmalıdır. Bu nedenle, alan kırmızıysa, limon bazlı aydınlatıcı fırçalar sunan tarifler çok agresif olabilir. Bunun yerine, aşağıdakilere dayalı bir bileşik hazırlayalım:

  • 1 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
  • 1 yemek kaşığı nohut unu
  • bir kaşık zeytinyağı

Üç malzemeyi karıştırıyoruz ve karışımı dirseklere yayıyoruz. Dairesel hareketlerle masaj yapıyoruz ve birkaç dakika bekletiyoruz. Durulandıktan sonra dirseklerin nasıl yumuşak ve pürüzsüz göründüğünü fark edeceğiz. İki yağın besleyici etkisi, nohut ununun peeling etkisi ile birlikte cildi pürüzsüz hale getirecektir.

MUZ KABUKLARI İLE MASKE TARİFİ
Bir meyvenin kabuğu gibi atık bir malzeme bile kolların bu kısmına nem ve yumuşaklık kazandırabilir. Sadece iç kısmı cilde bakacak şekilde dirseğe bir muz kabuğu uygulayın. Bu nemlendirici maske en az iki saatlik bir süre boyunca çalıştığı için kabukları plastik sargı ile yerinde tutmamız gerekecek.

PATATES VE BAL İLE MASKE TARİFİ

Cilt yenilendiğine göre sonunda dirseklere bakımı tamamlayabiliriz. Zaten fırçalama ölü hücreleri ve gri rengin nedeninin bir kısmını zaten ortadan kaldıracaktır. İhtiyacınız olan bal ve patates olacak. Bir patatesi doğrayıp elde edilen püreyi püre haline getiriyoruz. Artık bir sıvı oluşmuş olacak. Mutfakta kullanabileceğimiz püreyi sadeve sıvıya ihtiyacımız olduğu için süzün. Şimdi iki yemek kaşığı sıvı alın ve bala ekleyin. Şimdi dirseklere dairesel hareketlerle yayalım. Birkaç dakika bekletin ve sadece soğuk suyla durulayın. Patates, safsızlıkları ortadan kaldıran katekolaz adı verilen bir enzim içerir. Bal, diğer taraftan, aydınlatma özelliklerine sahip olacaktır!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.